18 Mart 2013 Pazartesi

Aldatan Erkek mi, Aldatan Kadın mı Belli Eder?

           Aldatan  erkek  dikkatli  değildir. Bundan  dolayı  sevgilisinin  ya da  karısının  daha  çok  dikkatini  çeker.Erkek  aldatmaya  başladığı  zaman, fiziksel  görünümüyle  daha  çok  ilgilenmeye   başlar,  yeni  parfüm, yeni  elbiseler alır,daha  sık  banyo  banyo  yapmaya  ve  traş  olmaya  başlar. Erkek  için  kilo  sıradan  bir  durumdur. Aldatıyorsa  kilolarına  da  dikkat  etmeye  başlar,  göbeğim  çıktı , eritmeliyim  gibi  sözler  sarf  eder.  Akşam  eve  geliş  saatlerinde  değişiklikler  yaşanır.  Sürekli  bahaneler  uydurarak  eve  daha  geç  gelmeye  başlar,  olmayan  toplantılar  üretir.  Aldatan  erkeklerin  bazıları eşlerine  karşı  agresif  ve  sinirli  davranmaya  başlar. Eşinin  her  eksiğini  görür,  her yanlışını  yüzüne  vurarak  onu  kırmaya  çalışır. Bazı  erkelerde  kendilerini  daha  mahcup  ve daha suçlu bir  durumda  gösterebilir.Aldatan  erkeğin  seks  yapma  sayısında  azalma  görülür.Daha  az  yapmaya  başlar  ya da  hiç  yapmaz.Çocuklara  olan  ilgi azalır, evde  huzurlu  vakit  geçirme  zamanı  azalır. Erkeklerin  bu  davranışlarındaki  değişiklikler  kadınların  sıklıkla  dikkatini  çeker. Kadınlar  sorgulayıcı,  araştırmacı yapılarıyla  dikkatlerini  erkelere  yöneltirler  ver  çoğu kere erkekler  kendilerini  ele  verirler.

          Aldatan  kadın  ise  bu  durumda  daha  çok  dikkat  gösterir. Kendilerinde  görülen  fiziksel değişimleri,  zaten  hep  yaşıyormuş  gibi, zaman  zaman  yaptıkları  bir  değişiklik  olarak  göstermeye yani  olağan  bir  durum gibi göstermeye çalışırlar. Zaten  çoğu  erkek  de  eşlerindeki değişimleri  fark etmezler. Kadınlar  her  detayı  düşünürler.Seks  yoluyla herhangi  bir  hastalık  bulaşıp  bulaşmayacağına  kadar  düşünürler. En  ince  detaylara  kadar herhangi  bir  iz   bırakmamak  amacıyla derinlemesine  düşünür  ve her  ayrıntıyı  fark  eder. Kadınlar fiziksel  görünümüyle  daha  çok  ilgilenip  çocuklarıyla  ve  eşiyle  daha  az  ilgilenmeye  başlar. Eve  karşı  rutin  bir  makine gibi  davranmaya  başlar.

1 yorum:

Ebru dedi ki...

Biriyle bir ilişkiye başladığımızda o kişiye sadakat sözü veririz. İlişkinin devamlılığı için sadakatin önemi büyüktür. Fakat yaşadığınız ilişkide karşı taraf size sadık değilse bu o kişiye duyduğunuz güveni temelden sarsacaktır.

Aldatmak; birini kandırmaktır. Partnerinizin gözünün içine baka baka ona yalan söylemektir. Aldatmayı ikiye ayırabiliriz. Birincisi; duygusal aldatma. Bir kişinin ilişkisi devam ederken bir başkasıyla duygusal bir yakınlık yaşaması, bir başkasına âşık olması, bir başkasıyla özel bir paylaşımda bulunmasına duygusal aldatma denir. Cinsel aldatma ise; bir kişinin romantik bir ilişki yaşarken başka biriyle cinsel ilişkiye girmesidir.

Aldatma üzerine bugün kaleme aldığım yazımı okumanız için sizinle paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/aldatma-nedir-aldatmanin-10-isareti/

Sevgi ve saygılarımla,