Dünyanın en özel ve en pahalı kahvesi Sumatra Ormanlarında yetişen kahvedir. Bu kadar pahalı olmasının sebebi ise eşsiz, taklit edilmesi mümkün olmayan tadıdır. Bu eşsiz tadın sırrı misk kedilerinin dışkılarından ayıklanan kahve taneleridir. Sumatra ormanlarında ağaç tepelerinde yaşayan misk kedileri kahve bitkilerini yiyor, ancak kahve çekirdeklerini öğütmeden yututyorlar. Hayvanların midelerinde kahve çekirdekleri asitleniyor, yani bir güzel işlem görüyor. Sonra da sıra sindirim sürecinin son kısmına geliyor...
Tarihi oldukça eskilere dayanan kahvenin acı olmamasının nedeninin misk kedilerinin mide asidi olduğunu söylüyor. Bu kediler özel çiftliklerde üretiliyor. Bu kahvelerin çok güzel olmasının diğer nedeni ise kahve tanelerinin en güzellerini seçip yemesidir.
Arı da aynı sistemde bal üretiyor. Çiçek özleri ancak arıların sindirim sisteminden geçtikten sonra bal olabiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder